Hvordan opsætter jeg Shopping på Instagram?

Med Shopping på Instagram får din virksomhed adgang til et kæmpe marked, hvor folk kan udforske dine bedste produkter. Du deler fremhævede produkter via dine organiske opslag og Instagram Stories, eller folk kan opdage dine produkter i Søg og udforsk.

Når nogen trykker på et produkttag i dit opslag eller et produktklistermærke i din Instagram Story, kommer de til en side med en produktbeskrivelse, hvor de vil se følgende: 1) et billede af produktet fra dit opslag, 2) en beskrivelse af produktet, 3) en angivelse af, hvad produktet koster, og 4) et link, der fører personen direkte til dit website, hvor vedkommende kan købe produktet.

Shopping på Instagram opsættes via tre overordnet trin:

 1. Din virksomhed og din Instagram-konto skal opfylde nogle specifikke krav.

 2. Din virksomhedsprofil på Instagram skal være knyttet til et Facebook-katalog.

 3. Din Instagram-konto vil blive gennemgået og det kontrolleres at du opfylder trin 1 + 2.

Trin 1) Disse krav skal din Instagram-konto opfylde (i Danmark):

 1. Din virksomhed skal primært sælge fysiske varer. Din Instagram-konto skal konverteres til en virksomhedsprofil, hvis denne ikke allerede er det og din virksomhed skal overholde Instagrams handelspolitik.

 2. Din virksomhedsside på Facebook kan ikke have lande- eller aldersbegrænsninger, og Send købsbesked understøttes heller ikke.*

  *Ja, din virksomhed skal have en Facebook-side for at blive godtkendt til Shopping på Instagram. Når du konverterer din personlige profil på Instagram, til en virksomhedsprofil, sker det automatisk. Læs eventuelt “Hvordan opretter jeg en virksomhedsprofil på Instagram?

 3. Din virksomhedsprofil på Instagram skal være associeret med et Facebook-katalog. Se det næste trin for at se, hvordan du opretter et Facebook-katalog.

Trin 2) Sådan opretter du et Facebook-katalog:

 1. Klik på fanen Forretning på din virksomhedsside på Facebook. Hvis du ikke kan se fanen Forretning, kan du ændre din sideskabelon til Shopping-skabelonen, under Indstillinger.

 2. Klik på Opsæt en forretning, og acceptér Facebooks handelsvilkår.

 3. Indtast din virksomhedsadresse, og klik på Næste.

 4. Vælg din valuta, og indtast den e-mailadresse, der er tilknyttet din virksomhedsside. Klik på Næste.*

  * Din valuta bliver måske valgt for dig automatisk baseret på din sides adresse. Denne valuta vil gælde for alle dine produkter og kan ikke ændres, medmindre du sletter din forretning og opretter en ny.

 5. Tilføj dit CVR-nummer (momsnummer). Klik på Afslut.

Dit Facebook-katalog er nu oprettet og du kan begynde at tilføje dine produkter.

Trin 3) Din Instagram-konto bliver gennemgået:

Når du har opfyldt trin 1 + 2, vil din Instagram-konto og dit Facebook-katalog blive automatisk gennemgået, med henblik på adgang til Shopping på Instagram. Hvis du senere opretter et nyt Facebook-katalog, skal dette igen først godkendes. Normalt tager gennemgangen kun få dage, men nogle gange kan der være brug for en mere detaljeret gennemgang, hvilket kan tage længere tid.

Hvordan opretter jeg en virksomhedsprofil på Instagram?